Cerul înstelat al nopții are un farmec aparte și a fascinat oamenii încă din cele mai vechi timpuri. Încă de pe vremea vechilor greci, astronomii au numit cerul nocturn “sfera celestă”, pentru că, văzut de pe Pământ, el arată ca suprafaţa unei sfere văzută din interior (bolta cerească), cu stelele prinse de ea.

Harta stelară este asemănătoare cu harta terestră, dar în loc de orașe și drumuri sunt reprezentate stele și linile imaginare dintre ele. O hartă a cerului conține stelele, grupate în constelații și planetele, vizibile la o anumită dată din an, pentru un anumit loc de pe Pământ.

Cea mai veche hartă a cerului descoperită până în prezent este o gravură pe un colț de fildeș descoperit în Germania la 1979. Acest artifact este vechi de 32.500 ani si are o îngravare care seamănă cu constelația Orion.

Cu ajutorul Tablourilor cu harta stelelor, acum e posibil să ai o parte din acest mister străvechi la tine acasă, un tablou stelar te poartă în trecut într-un moment unic, ca o mașină a timpului. Acesta îți dezvăluie, într-un mod artistic, poziția exactă a stelelor în ziua și locul ales de tine.

Vezi tablourile noastre cu harta stelelor: